Top
Menu Luk
Låsesmed Amager

Nøglerne lå i lommenKim Jensen forlod sin lejlighed på Amager i København fredag eftermiddag kl. 16. Det var en dejlig solskinsdag- en af de første varme dage på året- og han skulle ud og have en øl med vennerne. Det sidste, han husker, fra da han forlod lejligheden i etagebyggeriet, hvor han har boet i fire år, er, at han låste døren og lagde nøglen i lommen, som han plejer. ”Jeg har altid min nøgle i lommen. Jeg går ikke med taske, så den må være i lommen, og der plejer den at ligge fint. Det er ikke et kæmpe nøglesæt, jeg har, så den generer mig ikke i lommen”, fortæller Kim, der dén dag lagde sine nøgler i bukselommen, da han ikke havde nogen jakke på.

Amager er bedst om sommeren

Kim tog sin cykel og begav sig afsted fra Englandsgade, hvor han bor, og kørte gennem Amager for at mødes med vennerne på Café Ingolf længere ude på Amager i nærheden af Sundbyvester Plads. Kim nød turen gennem Amager, som, han synes, er det bedste sted i København om sommeren. ”Vi har jo både Amager strandpark, Amager Fælled, Naturcenter Amager og Islands Brygge med havnebadet, så om sommeren er det ekstra dejligt at bo her på vores lille ø”, fortæller den unge mand glad.

Stor gensynsglæde med vennerne

Det var et dejligt gensyn med vennerne, da han ikke havde set dem længe på grund af travlhed på studiet. Kim læser til ingeniør på DTU og har en del at se til for tiden, da han er ved at skrive speciale. Denne fredag holdt han imidlertid en velfortjent pause, og den skulle bruges med vennerne i solen. Den ene fadøl tog den anden, humøret var højt, pigerne, der gik forbi i deres sommerkjoler og brune ben, var smukke, og livet var i det hele taget skønt. Kim tænkte ikke på at tjekke, om nøglerne stadig lå i lommen. Hvorfor skulle han det? Der plejede de jo at blive liggende, og som tidligere nævnt, er hans nøglebundt ikke stort, så han bemærker det ikke. Det er der bare. Men det var det bare ikke.

Nøglerne var væk

Efter mange glade timer med en del fadøl og mange grin og gode samtaler på Café Ingolf og to andre caféer på Amager, besluttede Kim sig for at vende næsen hjemad. Han satte cykelhjelmen på hovedet og begav sig afsted. Kim går meget op i sikkerhed og har altid hjelm på. Han kørte langsomt, for han havde jo fået en del inden for vesten i løbet af dagen. Det gik dog helt fint, og på vejen hjem smilede han og nød det glade byliv denne sommeraften på Amager. Da han kom hjem, forsvandt glæden dog. Hans nøgler var ikke i lommen.

Amager Låsesmed var hurtige og effektive

Heldigvis fandt Kim sin telefon i den anden lomme, og han kom i tanke om, at han ofte var kørt forbi Låsesmed Amager og ringede derfor til dem. De svarede prompte og var meget venlige og imødekommende. De lovede, at de ville være hos Kim inden for max 30 minutter. Den trætte fyr måtte pænt vente på fortovet, men allerede efter 25 minutter var låsesmeden fremme, og kun ti minutter senere lå Kim i sin seng. ”Det kostede mig jo lige det samme, som jeg havde brugt på øl i løbet af dagen”, fortæller Kim, men tilføjer: ”Men det betalte jeg gerne. Låsesmed Amager var virkelig effektive, utrolig søde og ikke engang særlig dyre i betragtning af, at jeg ringede dem op kl. 1 om natten. Det var alle pengene værd endelig at kunne sove”. Dagen efter ringede Kims ven Ole og spurgte, om Kim manglede et sæt nøgler, for han havde fundet et ekstra sæt i sin taske. Hvordan Kims nøgler endte der, finder Kim nok aldrig ud af, men han ved, at hvis det nogensinde sker igen, vil han ringe efter Låsesmed Amager .

https://xn--lsesmedamager-pfb.dk/om-laasesmeden/